tirsdag 5. mai 2009

Dyrenes Hus ikke lenger vegetarisk

Siden 1992 har Dyrenes Hus i Bærum vært vegetarisk. Det vil si at det ikke har vært tillatt å tilberede kjøtt på kjøkkenet og all mat som har vært servert ved arrangementer har vært vegetarisk. Ingen dyr skal spises på Dyrenes Hus har vært standpunktet, noe vi var glad for da vi i høst måtte huse grisen Knut på kjøkkenet i noen dager.


Knut

Dessverre har Dyrenes Hus nå endret på denne uskrevne regelen og tillater nå at kjøtt blir tilberedt på Dyrenes Hus. Noe som etter min mening strider i mot alt av gode holdninger og verdier når det gjelder dyrevern og dyrs rettigheter. Tidligere var så og si alle de ansatte vegetarianere eller veganer, noe som påvirket, skapte gode holdninger og vidreføring av kunnskap til frivillige og andre involverte. Nå er det kun en person som ikke spiser kjøtt i ledelsen.

Ved å spise kjøtt støtter man en industri som dreper over 50 millioner dyr i Norge hver år, der dyrene lever størsteparten av livet sperret inne i trange bur og båser, uten mulighet til naturlig utfoldelse.


Les mer her:
http://www.dyrevern.no/Emner/landbruk
http://www.vegetar.com/mt/2006/05/hvorfor_vegetarianer.html


Hvordan kan man jobbe med dyrevern og støtte dette?
http://www.youtube.com/watch?v=JhaPNBMonUw

Du kan ikke spise kjøtt og si at du er glad i alle dyr eller ønsker alle dyr godt. For man påfører ikke de man er glade i eller bryr seg om slike lidelser som dyrene i produksjonen av kjøtt blir utsatt for.Ta kontakt med Dyrenes Hus hvis du har en mening om saken!1 kommentar:

  1. At det går ann.. jeg blir så sint.. At de kan gjøre noe sånt mot noe som er ment for hjelpe dyr.. Finnes nok av egoistiske mennesker her i verden ja.. Burde skamme seg..

    SvarSlett